här kommer recepten till förra inläggets mat.
laxen kryddades enbart med havssalt och santa marias chili/lime krydda och fick ligga och dra i det i ca 1 timme.
öringen sköljdes, nackades och avfenades, sen gneds den in med vitpeppar och havssalt (rejält med salt). gjorde en marinad på 1,5 dl olivolja, 2,5 dl vitt vin, 1 msk torkad timjan och 2 pressade vitlöksklyftor och la fisken i den i ca 2-3 timmar.
sedan grillades fiskarna.
ljummen potatissallad:
gör en dressing på 4 msk olivolja, 2 msk honung, balsamico efter smak, 2 msk pressad lime, 3 msk äppelcidervinäger, 2 tsk salt och svartpeppar efter smak. lägg sedan i ca 1-1,5 kg kokt potatis (mindre bitar), grön sparris, vårlök, rödlök, röd paprika, rädisor, soltorkad tomat, äpplen och blanda alltihop. innan servering lägger man i ruccola efter behag.
lime&vitlökssås:
3 dl creme fraiche
1 lime både rivet skal och saft
2 msk honung
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt och vitpeppar
chokladmousse:
2 dl grädde
2 äggulor
100 g choklad (jag tog ca 1/3 mörk och resten ljus)
Smält chokladen och vispa grädden (ej för hårt). rör ner en äggula i taget i chokladen. vänd sedan ner lite av grädden i chokladen och rör till det blir slätt, sen vänder man ned blandningen med resten av grädden. fyll upp i små serveringsskålar och ställ i kylen ett par timmar. servera med grädde och jordgubbar.
ät och njut!!!
.:M:.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar